ANNONS

Godaste havrekakorna med kokos och russin

/

Amerikanska havrekakor är nog de godaste kakorna jag vet. Jag glömmer aldrig när jag åt en Oatmeal Raisin Walnut Cookie första gången som barn när vi bodde i USA. Den söta sega men ändå krispiga kakan med smak av kanel och russin tillsammans med de knapriga valnötterna. Åh – så himmelskt goda! Det som är så härligt med våra havrekakor är att grundreceptet kan smaksättas med en stor variation av smarriga ingredienser som t ex kanel, kardemumma, torkad frukt, nötter, frön, choklad – you name it! Listan är lång. Kokos är annan favorit och får smaksätta dessa kakor. Njut av dem tillsammans med ett stort glas iskall mjölk. Hej hej! /Lisa

Sega havrekakor med kokos och russin
Havrekakor med kokos och russin
ca 24 kakor

200 g rumsvarmt smör
2 ½ dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
2 msk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk malen kanel
½ tsk bikarbonat
¼ tsk salt
 7 dl havregryn
2 dl kokosflingor
1 dl russin

Värm ugnen till 175 grader.

Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten.

Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, kokos och russin. Klicka ut degen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Kakorna ska fortfarande vara mjuka när de tas ut ur ugnen. Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.

Här hittar ni vårt recept på havrekakor med russin och valnötter!

Sega havrekakor med russin och kokos

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00