I år är verkligen ett rönnbär-år! Det känns som dessa fantastiska fina orangeröda bär lyser upp träden överallt. Men ni är kanske många som inte riktigt vet hur ni ska ta vara på dem. Inga problem – idag bjuder vi på ett snabbt och riktigt gott recept på syltade rönnbär som passar perfekt som tillbehör till söndagssteken, köttbullarna eller en mustig höstgryta. För att rönnbären ska ge fin sötma ska de plockas när de är frostnupna. Du kan också låta dem ligga i frysen i cirka 1 timme.

 

Rönnbär på ett träbord

En burk med syltade rönnbär på ett träbord

Syltade rönnbär

1 dl ättiksprit
1 dl vatten
3 dl socker
1/2 vaniljstång
3-4 dl frostnupna rönnbär, rensade

Lägg ättiksprit, vatten och socker i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg även i stången. Koka upp lagen. Lägg ner rönnbären och låt koka i ca 5 minuter. Häll upp rönnbären i en väl rengjord burk, fyll på med lag och låt svalna. Sätt på locket och förvara i kylskåpet.

 

 

 

En kvist frostnupna rönnbär på ett träbord

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..