Receptet på inlagd gurka med paprika, lök och chiliflingor är en variant av det amerikanska ”Bread and Butter Pickles”. Namnet kommer från att det användes som ett billigt men smakrikt pålägg under den amerikanska depressionen på 1930-talet. Vilken tur i oturen för oss att de är så otroligt goda, så att de idag anses mer som en delikatess än fattigmansmat! Vi älskar att lägga dem på en tonfiskmacka eller som tillbehör till falafel. Passa på nu för snart är säsongen slut!

 

Inlagd gurka med lök, paprika, chili Bread and Butter Pickles

Inlagd gurka med lök, paprika och chiliflingor

500 g västeråsgurkor

1 röd paprika
1 liten gul lök
1 1/2 msk salt

Lag
2 1/2 dl äppelcidervinäger
2 dl strösocker
1 msk senapsfrön
1 msk sellerifrön
1/2 tsk chiliflingor
2 hela kryddnejlikor

Rengör gurkorna noggrant och skär dem i skivor. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skala och skiva löken. Blanda gurkor, paprika och lök med salt i en bunke. Låt stå övertäckt i kylen i minst 4 timmar, helst över natten.

Skölj grönsakerna i kallt vatten. Koka ingredienserna till lagen tills sockret har lösts upp. Lägg grönsakerna i varma, väl rengjorda glasburkar. Häll ner den varma lagen i burkarna – den ska täcka grönsakerna – och förslut. Låt svalna och sedan stå i minst 2 dagar före servering.

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..