ANNONS

Världens saftigaste chokladkaka

/

Ni som har hängt med på bloggen ett tag känner kanske igen denna kaka. Vi vill ju inte att våra nya läsare ska gå miste om den så här bjuder vi på receptet igen – fast nu med nya bilder. Denna kaka är utan tvekan den saftigaste chokladkakan vi  någonsin har smakat. Och den är löjligt enkel att göra.  Utan att överdriva bakar jag (Monica) den typ varannan dag. (När barnen har gått och lagt sig sitter jag och Henrik och moffar i oss den med ett stort glas iskall mjölk medan vi tittar på någon serie på Netflix…).

Bli inte avskräckt när ni ser att det ska vara ättiksprit i den. Man känner inte smaken – utan ättikspriten reagerar med bikarbonaten vilket bidrar till kakans luftiga och otroligt saftiga konsistens. Och nej, det är inga ägg i kakan. Många kontaktar oss och frågar angående detta.

Världens saftigaste chokladkaka

Världens saftigaste chokladkaka
Världens saftigaste chokladkaka
ca 12 bitar

Ibland använder vi en hålform och ibland en rektangulär ugnsform.

3 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl strösocker
3/4 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 tsk ättiksprit (12%)
2 1/2 dl vatten

1 tsk vaniljsocker

Glasyr
40 g smält smör
2 1/2 msk kaffe
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 – 3 dl florsocker
kokosflingor till garnering (gärna rostade)

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en bakform – en rund eller mindre rektangulär ugnsform.

Blanda alla ingredienserna och vispa till en slät smet. (Obs! Blanda inte för mycket!) Häll upp smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 30 – 40 minuter eller tills en sticka kommer ut torr. (Använder du en rektangulär ugnsform tar det lite kortare tid.)  Låt svalna något och stjälp sedan ut på ett galler för att kallna helt om du använder en rund bakform – annars låter du kakan kallna i formen.

Blanda ingredienserna till glasyren. (Den ska vara trögflytande). Häll över kakan och garnera med kokosflingor.

Tips! Förutom denna glasyr med smak av kaffe kan man även använda denna chokladfrosting. 

Kärleksmums, Chokladrutor

.

19
21

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00