Pasta med grönkål, pinjenötter, citron och parmesan

Hej kära läsare! Hoppas ni har haft en skön helg! Denna pasta med grönkål, pinjnötter, citron och parmesan la vi upp för fyra år sedan – men den är lika omtyckt idag! Det är faktiskt ett av de recept som har fått flest ”besök” här på bloggen. Det kan vi förstå – för det är en favorit hos oss också. Så den fick bli veckans ”köttfria måndagrecept”. Vill ni även göra hemgjord pasta hittar ni länken till det receptet längst ner i inlägget. Ha en superbra måndag! Kram, Lisa & Monica Matstylist Monica Eisenman

Pasta med grönkål, pinjenötter, citron och parmesan i en stekpanna på ett träbord

Pasta med grönkål, pinjenötter, citron och parmesan i en stekpanna på ett träbord
Pasta med grönkål, pinjenötter, citron och parmesan
4 portioner

2 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
200 g grönkål
3 dl vispgrädde
100 g riven parmesan (ca 2 dl)
5 msk rostade pinjenötter
1 tsk rivet citronskal
en skvätt färskpressad citronsaft

flingsalt och nymalen svartpeppar
400 g valfri pasta
hyvlad parmesan till garnerin
g

Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv loss bladen på grönkålen från stjälkarna. Grovhacka bladen. Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja i några minuter i en stekpanna. Tillsätt grönkålen och fräs tills grönkålen sjunker ihop något, ca 3 minuter.

Under tiden, koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Häll på vispgrädde i stekpannan och låt koka ihop lite. Häll av vattnet från pastan men spar lite av kokvattnet. Blanda pastan i kastrullen med grönkålssåsen, parmesan, pinjenötter, citronskal, citronsaft och eventuellt lite av kokvattnet. Rör ihop ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar. Garnera med hyvlad parmesan och servera direkt.

Ännu godare blir det om man gör hemgjord färsk pasta. Receptet finns här!

Recept på hemgjord färsk pasta

LOADING..