ANNONS

Mandelbiskvier

/

Varje dag kör jag förbi en otroligt vacker vresros. Det går inte att missa den då den är helt täckt i brandgula nypon och chockrosa och vita blommor. Häromdagen stannade jag och plockade ett gäng nypon samt några blommor. Och vilken doft! Jag är egentligen inte så förtjust i doften av rosor – men denna var helt ljuvlig! Hälften av nyponen torkade jag och andra hälften gjorde jag nyponsoppa av. Nu tror ni säkert att ni ska få receptet på nyponsoppa – och det ska ni men inte idag.  Först måste ni göra egna mandelbiskvier! Som är faktiskt busenkelt.  Men håll utkik, snart kommer nyponsoppan också!

/Monica

Mandelbiskvier
ca 50 st

200 g mandelmassa
2 äggvitor

Sätt ugnen på 225 grader. Riv mandelmassan. Vispa äggvitorna lite lätt och blanda ner i mandelmassan. Rör till en smet alternativt mixa om du vill ha ”slätare” biskvier. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut små klickar på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 8-10 min. Håll koll så att det inte bränns. Låt svalna.

Jepp, dessa glömdes i ugnen….

1
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00