ANNONS

Krämig mozzarella till fredagsmyset

/

Gillar ni mozzarella? Då kommer ni älska vår krämiga mozzarella. Det är sällan vi får ta del utav nya smakupplevelser nu för tiden men när vi första gången smakade denna blev vi helt tagna. Den var så fantastiskt god – och påminner lite om burrata. Och vet ni vad det bästa är? Den är sjuk enkelt att göra! Det är bara att vispa mozzarella med grädde! Vi gillar att garnera den krämiga mozzarellan med chiliflingor och hackad basilika och servera den med rostade baguetteskivor och körsbärstomater. Perfekt som tilltugg eller till fredagens ”charkis-mys”….

Vispad mozarella med tomater och crostini

Vispad mozarella med tomater och crostini
Krämig mozzarella
ca 2 dl

250 g mozzarella
ca 4 msk vispgrädde
flingsalt och svartpeppar
god olivolja

chiliflingor och hackad basilika till garneringrostade baguetteskivor och körsbärstomater till servering

Mixa mozzarellan riktigt slät i en matberedare. Om den är grynig, fortsätt mixa lite till så blir den slätare. Rör ner grädden för hand. Rör om tills den tjocknar lite. Smaka av med salt. Lägg upp i en skål och ringla över olivolja. Garnera med chiliflingor, flingsalt, svartpeppar och hackad basilika. Servera med rostade baguetteskivor och halverade körsbärstomater.

Vispad mozarella med tomater och crostini

Vispad mozarella med tomater och crostini
0
6

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00