Nu börjar mina björnbär (första skörden från busken som jag planterade för två år sedan) och hallon äntligen att mogna (tror ev jag har hösthallon). Måste dock skynda mig och plocka dem innan rådjuren eller hönorna hinner före. Finns även kvar lite blåbär – vilket vi har turen att ha på tomten. Dock är det lill-tjuven Ines som är problemet där. Lyckas jag få ihop en liten skål med bär så bjuder jag mer än gärna på denna somriga dessert med vit choklad: /Monica
4-6 portioner
150 g vit choklad
1 ägg
1 äggula
3 msk florsocker
3 dl crème fraiche
finrivet skal från ½ citron
2 dl blandade bär
Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ihop chokladen med ägget och äggulan. Vispa i florsocker, crème fraiche och citronskal till en slät kräm. Häll upp i portionsformar eller glas. Ställ i kylskåpet i minst 1 timme. Garnera med bär. Servera direkt!