Förra helgen kom jag och min familj hem från Kalabrien i Italien efter 2 1/2 fantastiska veckor. Vi hade inte planerat någon utlandsresa i sommar utan hade tänkt vara hemma. Men efter att vädret hade varit regn och kallt i en hel vecka och vi såg väderprognosen, fick vi panik och hittade ett flyg ner till Neapel och snabbt bokade en resa. Så väldigt olikt mig att vara så spontan! Men allt blev väldigt bra. Och riktigt kul att besöka i en region i Italien där vi inte hade varit tidigare. (Monica var också i Italien i en annan region – Puglien.) Vi kommer båda två skriva inlägg om våra resor här på bloggen snart. Men tills dess – kika gärna in på våra stories under sparade ”höjdpunkter” på vår Instagram @systrarnaeisenman!

 

Sedan åkte vi direkt upp till Järvsö och har spenderat några sköna dagar här med både sol, värme och bad, och lite kyligare dagar. Häromdagen var vi ute i skogen och plockade blåbär. Vi  hade några bananer som börja bli lite för mogna, så då passade jag på att baka våra goda frukostmuffins med banan, blåbär, grahamsmjöl, havregryn toppade med ett nöt- och fröströssel.  De är så saftiga och goda! Som en blandning av havregrynsgröt och muesli i en muffin, som passar perfekt till frukost eller varför inte som ett  mellanmål? Jag njuter av min muffin nybakad, lite ljummen, med en klick smör på.  Barnen gillar att bred på lite Philadelphiaost. Ha en fortsatt skön sommar! Kram, Lisa

 

bananmuffins med nöt- och fröströssel på ett träbord

bananmuffins med nöt- och fröströssel

Breakfast bananmuffins med blåbär och nöt- och fröströssel
12 stycken

2 bananer (helst mogna)
2 ägg
1 dl havremjölk (eller annan mjölk)
1 msk rapsolja
2 msk honung eller lönnsirap
2 dl havregryn
2 dl  grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1 krm salt
1/2 dl blåbär

2 msk valnötter, hackade
1 msk solrosfrön
1 msk pumpafrön

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en muffinsplåt.

Mosa bananerna. Rör i ägg, olja, mjölk och lönnsirap. Blanda alla torra ingredienser och rör ner till en smet. Tillsätt blåbären.

Blanda valnötterna och fröna i en skål.

Fördela smeten i muffinsformarna. Strö nöt-och fröblandningen över muffinsarna och ställ in plåten i mitten av ugnen. Grädda i ca 30 minuter. Ta ut plåten och låt svalna något.

Muffinsarna är godast nybakade, ljumma, med smör på!

Ines äter bananmuffins med nöt- och fröströssel

Ines njuter av dessa muffins första gången vi bakade dem!

Ines som äter bananmuffins med nöt- och fröströssel

bananmuffins med nöt- och fröströssel i en muffinplåt

 

 

  1. mamma c skriver:

    Går dom bra att frysa?

    1. Hej! Vi har inte provat men tror säkert det går! Ett tips är att frysa in dem så fort de har svalnat. Sedan när de tas fram från frysen, låt tina i påsen. Då tror vi att de behåller sin saftighet. Mvh Lisa & Monica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..