Sallad med grillad halloumi, nektariner och mynta

Söt, salt och syrligt – en perfekt smakkombination. Dagens sallad med den salta halloumin, saftiga persikor och syrliga balsamicon är ljuvlig god i sin enkelhet som sig själv. Vi brukar däremot ofta servera den till grillat nu på sommaren. Ett tips är att fästa en bit persika, en bit halloumi och en myntablad på en tandpetare och ringla över lite balsamicovinaigrette. Servera som tilltugg innan middagen!

Halloumisallad med nektariner och mynta

Halloumisallad med nektariner och mynta
Grillad halloumi med persika, färsk mynta och balsamicovinaigrette
4-6 portioner

2 stycken halloumi á 125 g
2-3 persikor

färsk mynta

Balsamicovinaigrette
 5 msk olivolja
3 msk balsamvinäger
ev lite honung
salt och nymalen svartpeppar

Skär halloumin i skivor, ca 1 cm breda. Pensla på lite olivolja. Skär persikan i klyftor. Vispa ihop ingredienserna till balsamicovinaigretten.

Grilla halloumin eller stek i en grill- eller stekpanna. Skär halloumin i mindre bitar. Varva halloumi och persika på ett fat. Strö över färsk myntablad.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..