ANNONS

Bulgur- och spenatsallad med jordgubbar och ädelost

/

Under våren jobbade jag med ett stylinguppdrag åt Arla Älskade Ost/Kvibille. De skulle lansera ett nytt ädelost, Mild Ädel, där de har använt mögelkulturen vit Penicillium roqueforti istället för den vanliga blå mögelkulturen som används till Kvibilles övriga ädelostar. Den passar därför väldigt bra i matlagning, då den ger den goda ädelostsmaken utan att färga maten grå. I just denna sallad spelar iförsig färgen inte någon roll – men jag valde den ändå pga av dess milda med ändå tydliga ädelostsmak. Jordgubbar gifter sig ovanligt bra med just ädelost – men gillar man inte den går det förstås bra att byta ut den mot t ex feta eller chèvre. Oavsett så får du en härlig god sommarsallad!

Ha en bra dag! /Monica

Bulgur- och spenatsallad med jordgubbar och ädelost

Bulgur- och spenatsallad med jordgubbar och ädelost
ca 4 portioner

2 1/2 dl okokt bulgur
1/2 rödlök
ca 250 g jordgubbar
ca 150 g ädelost
ca 130 g spenat
1/2 dl rostade pinjenötter
1/2 dl rostade pumpakärnor
god olivolja
salt och nymalen svartpeppar

Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.

Skala och skiva rödlöken. Lägg skivorna i blöt i kallt vatten, så blir de mildare i smaken. Sila av vattnet.

Ansa och skiva jordgubbarna. Smula ädelosten i mindre bitar.  Varva bulgur, spenat, ädelost, jordgubbar, pinjenötter och pumpafrön på ett stort fat eller på tallrikar. Ringla över olivolja, strö över salt och svartpeppar.

Bulgur- och spenatsallad med jordgubbar och ädelost

Jordgubbsallad3

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00