ANNONS

Matig sallad med varmrökt lax, matvete, fänkål, melon och wasabikräm

/

Tillbaks till ”vardagen” efter en fantastisk mysig midsommarhelg. Lisa firande med Lars familj i Järvsö och Monica var i Värmland hos Henriks föräldrar. (Ja, det händer då och då att vi särar på oss…). Men nu är vi både tillbaks i Sthlm och planerar för fullt för en släktträff som vi ska ha hemma hos Monica på torsdag. Två av våra kusiner som också är halv amerikansk/svensk kommer hit till Sverige med sina familjer. Vi blir nästan 30 pers så det är en hel del mat som ska lagas. Fast vi har ännu inte riktigt planerat vad vi ska laga. Men det löser sig nog…

Matig sallad med varmrökt lax, matvete, fänkål, melon och wasabikräm

Matig sallad med varmrökt lax, matvete, fänkål,
melon och wasabikräm
ca 4 portioner

4 portioner kokt matvete, kall
400 g melon, utan skal
1 fänkål
300-400 g varmrökt lax
5 rädisor, skivade

en näve rucola

1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
2-3 tsk wasabi

Kärna ur, skala och skär melonen i bitar. Hyvla/strimla fänkålen tunt. Pilla sönder fisken i mindre bitar. Blanda matvete med fänkål, melon och rädiosr. Blanda sedan försiktigt ner fisken. Lägg upp allt på en bädd av rucola på ett serveringsfat.

Blanda majonnäs, crème fraiche och wasabi. Servera salladen med dressingen bredvid.

0
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00