Den här måste alltså vara världens snabbaste sommardessert. Den är lite som en no-bake American cheesecake på burk. Och dessutom så ljuvlig god! Passa på nu när de härliga svenska jordgubbarna är äntligen i säsong. Ett tips är att göra iordning den i små fina glasburkar så kan man lätt ta med sig den, t ex på picknick eller till midsommarfirandet!

 

Creamcheese, lemoncurd, bär och digestivkex i en burk

Supersnabb sommardessert
4 portioner

200 g färskost
2 msk lemon curd
4-5 digestivekex, smulade
4 dl bär
rivet skal från 1 citron och 1 lime

Rör ihop färskost, lemon curd och rivet citrusskal. Spar lite för att garnera med.  Lägg smulor av digestivekex i botten på glasburken, sedan citronfärskost och bär. Garnera med finrivet citrusskal och ätbara blommor.

 

 

Creamcheese, lemoncurd, bär och digestivkex i en burk

 

 

Creamcheese, lemoncurd, bär och digestivkex i en burk

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..