ANNONS

Marängkrans med citronmousse och färska bär

/

Nu är det inte många dagar kvar till midsommar! Och som vi längtar till några lediga sköna dagar med familjen. Det har varit intensiva veckor sista tiden och man börjar helt klart bli redo för sommar, sol och semester. Och en massa god mat förstås. Midsommar är verkligen matens högtid. Vill man inte stå och svettas i  köket på midsommarafton, har vi den perfekta midsommardesserten.  En vacker marängkrans med citronmousse som kan förberedas innan och sedan behöver bara enkelt dekoreras strax innan servering. (Ni får ha lite överseende för vår mousse här på bilden – det var sjukt varmt dagen vi fotograferade och moussen hann bli lite för lös….)

Marängkrans med bär

Marängkrans med citronmousse och bär

Marängkrans
3 äggvitor, rumstemperade
2  dl strösocker
1/2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk maizena

Citronmousse
2 dl vispgrädde
200 g färskost
3 msk florsocker
finrivet skal från 1/2 citron
ev. några droppar röd karamellfärg eller 1/2 tsk hallonpuré

1-2 dl blandade färska bär
citronmeliss/mynta och ätbara blommor ( t ex  tusensköna, ringblomma, krasse) till garnering

Värm ugnen till 125 grader. Vispa äggvitorna tillsammans med vitvinsvinäger i en ren bunke till ett mjukt skum. Fortsätt vispa och tillsätt sockret, lite i taget, till en glansig och fast maräng. Vänd ner maizenan. Klä en plåt med bakplåtspapper. Klicka eller spritsa ut marängmassan till en krans. . Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen med luckan på glänt.

Vispa grädden, färskost och florsocker till en lätt mousse. Rör ner citronskal och ev färg. (Ställ in i kylskåpet tills marängkransen ska dekoreras.) Klicka ut moussen över marängen. Garnera med färska bär, citronmellis/mynta och ätbara blommor.

Marängkrans med bär

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00