ANNONS

Tips på bröllopspresent!

/

Här delar vi med oss av tips på roliga bröllopspresenter. När vi drev The Cookbook Cafe – ett café och kokbokhandel så brukade vi göra små presentkorgar där vi la ner en kokbok och andra små presenter som passade till temat på boken. Dessa korgar blev oerhört populära att ge bort. Här ger vi tips på tre kokböcker men du kan välja vilken kokbok som helst som passar presentmottagaren. Välj en fin korg där du får plats med allt och lägg gärna med lite blommor och några färska råvaror.

My Feldts Blåbärsnår, äppelskrutt och rabarberskugga är inte bara en egensinnig och glädjesprudlande bakbok. Det är lika mycket en berättelse om känslor, hållbarhet och om att leva i samklang med naturen. Det är en bok om att jorden är något vi lånar, om tillfredsställelsen att göra något med händerna för att förstå och se det vackra i det vi har omkring oss.

I denna korg lägger vi ner några fina bakredskap, ekologisk choklad och vanilj av riktig bra kvalité samt en bunt rabarber.

Zeina Mourtada driver den mycket uppskattade och välbesökta Zeinas kitchen – en flerfaldigt prisbelönad blogg med matrecept från större delen av världen. I den här boken koncentrerar sig dock Zeina på mat från Mellanöstern och länderna där omkring. Hennes mat har de autentiska dofterna och smakerna – det får hon ofta höra av sina följare. Zeina har samlat omkring 80 recept på bland annat grytor, röror, dolma, kebab, meze, soppor, sallader, drycker och desserter. Här finns recept som annars kan vara svåra att hitta på svenska, och många recept är vegetariska, eller kan lätt omvandlas till det. De flesta är varken komplicerade eller tidskrävande, alltså är detta en bok för alla som vill laga mat – oavsett erfarenhet. Och vare sig du är hemmastadd med den här typen av mat, eller inte.

Till denna bok passar det med spännande kryddblandningar, typiska råvaror från mellanöstern (som t ex rosenvatten), grillspett samt teglas, färsk mynta och citron.

Ta den erfarna örtkännaren Lisen Sundgren i hand och plocka korgen full med naturliga delikatesser. Njut sedan av din skörd i spännande maträtter och hälsobringande huskurer.

Vildvuxet hjälper dig att hitta till naturens alla användbara växter och frön. Till blommor och blad som gör gott för hela kroppen.
Visste du till exempel att du kan äta brännässlans frön? De små vitaminbomberna kan du strö över salladen som ett nyttigt crunch. Eller att ett par grabbnävar ljusgröna granskott blir ett uppiggande tillbehör på matbordet? Kanske vill du göra ett blommigt badsalt? Klart på ett kick, och helt underbart att ha i badet en mörk decemberkväll, när livsandarna behöver det lilla extra.

Till Vildvuxet passar det med alla möjliga prylar som passar när man ska ut i naturen –  t ex kompass, svampkniv, kåsa, spritkök, sittdyna och varför inte en fin bukett maskrosor!

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00