ANNONS

Den godaste kylda gurk- och avokadosoppan!

/

Även om den extrema värmen har försvunnit, och vi har återgått till ”normal” svensk sommarvärme så tycker vi ändå att det passar med en svalkande och god kyld gurk- och avokadosoppa. Dessutom är den superenkel och att göra. Vilket passar oss perfekt denna vecka då det är 4 skolavslutningar (olika dagar förstås), en studentmottagning och en sommarfest som ska gås på samt fyller Eric år. Stressigt men roligt! Hoppas ni också får en härlig vecka. Hörrni – snart är det ju sommarlov!!!

Kyld gurk- och avokadosoppa
2-4 portioner

400 g gurka, urkärnad
1 vitlöksklyfta, pressad

2 avokado, urkärnad
saft från 1 lime
1 tsk riven färsk ingefära
1 tsk finhackad jalapeño (kan uteslutas)
ca 3 1/2 dl höns- eller grönsaksbuljong, kall
ca 1 dl naturell yoghurt

1 msk hackad färsk koriander
1 msk hackad färsk mynta
salt och peppar

Skär gurkan i mindre bitar – spar en del och skär i små tärningar. Lägg åt sidan för att kunna garnera med. Ta ena halvan avokado och skär i tärningar för att användas som garnering. (Blanda med lite lime så de inte tappar färgen). Blanda resterande avokado med övriga ingredienser och mixa till en slät soppa. Späd eventuellt med lite mera buljong eller yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Ställ in i frysen i ca 30 minuter för att kyla. Servera i kylda skålar. Ringla över  lite olivolja. Garnera med gurk- och avokadotärningar, färsk mynta och koriander. Servera direkt.

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00