back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Krämig blomkålssoppa med timjan och chèvre

En krämig blomkålssoppa med timjan och chèvre som är perfekt för en lätt och smakrik måltid.

    Hur

    1.

    Skala och hacka löken. Pressa vitlöken och fräs den tillsammans med löken i olivoljan i en kastrull.

    2.

    Skär blomkålen i bitar (spar några små buketter till garnering) och lägg ner i kastrullen. Tillsätt buljong och timjan och låt sjuda tills blomkålen är mjuk.

    3.

    Under tiden, skär de små blomkålsbuketterna i tunna skivor. Stek i olivolja tills de börjar få lite färg. Salta och peppra. Lägg åt sidan.

    4.

    Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer. Häll tillbaka den i kastrullen och tillsätt crème fraîche.

    5.

    Värm soppan och späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.

    6.

    Häll upp soppan i 4 portionsskålar. Lägg försiktigt blomkålsskivorna på toppen. Smula över chèvreosten, ringla över lite olivolja och garnera med timjan.

    7.

    Servera direkt.

    Ingredienser

    1 gul lök

    1 vitlöksklyfta

    2 msk olivolja

    ca 1 1/4 kg blomkål

    11 dl grönsaksbuljong

    1/2 tsk torkad timjan

    1–2 dl crème fraîche

    200 g chèvre

    salt

    peppar

    olivolja av god kvalité

    färsk timjan