Rabarberchutney med apelsin

Vi kan inte få nog av rabarber! Har man mycket i trädgården och har bakat ett antal paj, kokat några liter sylt, saft och kräm, kan vi tipsa om dagens recept! En rabarberchutney med apelsin som är galet god – söt, syrlig och kryddig – precis som en chutney ska vara. Dessutom blev inslaget av apelsin verkligen pricken över i:et! För att smakerna ska mogna och gifta sig med varandra ska chutney helst stå i några veckor innan den äts. Vår rabarberchutney passar riktigt bra till nästan allt grillat – fläsk, kyckling och grönsaksspett. Eller varför inte servera den till en ostbricka?

 

Hemgjord rabarberchutney i en glasburk.

Rabarberchutney med apelsin
ca 1,2 liter

ca 700 g rabarber
2 rödlök
finrivet skal och saft från 1 apelsin
2 dl äppelcidervinäger

4 dl strösocker
2 dl russin
1 kanelstång
2 tsk färsk riven ingefära
1 krm malen kryddnejlika
1 krm chiliflingor
1 nypa cayennepeppar
1 tsk salt

Skölj rabarbern och skär i mindre bitar. Skala och hacka rödlök. Rör ihop alla ingredienser i en gryta, koka upp och låt sjuda utan lock tills chutneyn tjocknar, i 45 minuter till 1 timme. Rör om då och då.

Häll upp chutney i väl rengjorda och varma glasburkar och förslut. Förvara i kylskåp.

Här hittar ni även vårt recept på en superfräsch rabarbersaft!

Recept Rabarbersaft

.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..