Vi älskar att ta vara på naturens fantastiska skafferi, och nässlor är en stor favorit. Som (o)tur är finns det ju hur mycket som helst. Passa på att plocka nu och laga något gott! Vad sägs om en krämig nässel- & ricottaröra på rostade baguetteskivor? Och sedan toppa med tryffelslami, rostade pinjenötter & smörstekt salvia? Åh vad vi drömmer om Italien nu!

 


Crostini med nässel- och ricottaröra, tryffelsalami, pinjenötter och smörstekt salvia

ca 20 stycken

250 g ricotta
ca 25 g riven parmesan
ca 1/2 dl förvällda nässlor (se här för hur man gör)
ca 1/2 dl rostade pinjenötter
ca 20 skivor tryffelsalami
20 salviablad
25 g smör
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
baguette

Värm ugnen till 225 grader. Skiva baguetten i ca 20 skivor och lägg på en ugnsplåt. Pensla med olivolja. Rosta i ugnen i några minuter tills brödet blir gyllenbrunt.

Efter nässlorna har förvällts och svalnat, finhacka. Blanda ricotta, parmesanost och nässlorna. Smaka av med salt och peppar.

Bred ricottaröran på brödskivorna och lägg på en skiva tryffelsalami och strö över pinjenötter.

Värm smör och olja i en stekpanna. Tillsätt salviabladen några stycken åt gång och fräs tills de får lite färg. Var försiktigt så att de inte bränns. Garnera tilltuggen med salvian.

Läs här om vad man ska tänka på när man plockar nässlor!


Fler recept med nässlor!

Risotto med nässlor
Frittata med nässlor och och sparris
Nässelomelett med rökt lax och dillkräm

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..