ANNONS

Rabarber- och ananaspaj

/

Vi får inte nog av rabarber. Den är inte bara sur, den är enträgen också. Rabarber, en av vårens första primörer, kan hittas i alla skrymslen och vrår i trädgården, där den envist tränger sig upp ur jorden i jakt efter vårens soltrålar. Tacksamt tar vi emot den med öppna armar, som först ut ur jorden och längtar till att trädgården fylls av ännu mer frukter och grönsaker. Tur att vi båda har trädgården full! Idag bjuder vi på ett ”gammalt” men väldigt populärt recept på en ananaspaj från vår första bok ”Två systrars söta” där vi har lagt till lite rabarber. Sötman från ananasen och syrligheten från rabarber resulterar in en ljuvlig smaksensation.

Rabarber- och ananaspaj

Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver

Fyllning
1 1/2 dl krossad och avrunnen ananas

1 medelstor rabarberstång, riven
2 dl crème fraîche

1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Värm ugnen till 175 grader. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen, antingen för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm. Rör ihop rabarber, ananas, crème fraîche, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägget. Häll smeten i pajskalet. Grädda pajen i 30 minuter. Den får inte gräddas längre för då blir den inte seg och god!

0
7

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00