Min rabarberplanta har fullkomligt exploderat i år! Det är så underbart för visst är rabarber fantastiska! Förutom att de är så goda, finns så otroligt mycket man kan göra med dessa färgglada stjälkar. Håll utsikt här på bloggen för det kommer dyka upp flera smarriga recept här framöver. Först ut bjuder vi idag på världens enklaste rabarberkräm – som passar till frukost, mellis eller dessert! Vi toppar den med en crunchy strössel på havregryn, nötter och kokos. Gudomligt gott!
Kram, Lisa

 

Godaste och enklaste rabarberkrämen


Godaste och enklaste rabarberkrämen med havre- och nötströssel
ca 4 portioner

ca 400 g rabarber
2 msk vatten
1/2 -1 dl strösocker
ev lite vaniljsocker

1 dl havregryn
3 msk kokosflingor
3 msk hackade nötter
2 msk flytande honung
2 msk vatten
1 nypa salt

Skala rabarbern om skalet är träigt. Skär den i mindre bitar. Lägg vatten och socker i en kastrull tillsammans med rabarbern. Börja med den mindre mängd socker så kan man tillsätta mer sedan. Koka upp och låt småputtra tills rabarbern är mjuk. Rör om så att den mosas. Smaka av med eventuellt mer socker och eventuellt lite vaniljsocker. Låt svalna.

Värm ugnen till 175 grader. Värm vatten och honung och vispa ihop. Rör ihop havregryn, kokos, nötter och salt med honungsvattnet så att det är jämnt fördelat. Sprid ut jämt på en bakplåt och rosta i ugnen i 10-13 minuter, tills det är gyllenbrunt. Rör om då och då, och se upp så att det inte bränns. Servera rabarberkrämen med strösslet.

Godaste och enklaste rabarberkrämen med havre- och nötströssel

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..