Vallmo- och citrontårta med lemon curdfrosting

Påsken handlar till stor del om sötsaker – men inte bara godisfyllda påskägg utan även goda desserter. Här har vi gjort en vårinspirerad citron- och vallmotårta med lemon curdfrosting som vi har dekorerat med vackra pastelliga vårlika blommor. För en barnsliga tårta kan garnera med påskgodis eller annan rolig pynt!  Välj gärna en mindre form för en högre tårta – såsom den på bilden. Hoppas ni får en fortsatt härlig påskhelg!

 

Citron- och vallmotårta dekorerad med blommor

Foto: Magnus Skoglöf

Vallmo och citrontårta med lemon curdfrosting

150 g smör
3 ägg
2
½ dl strösocker
3
½ dl vetemjöl
1
tsk bakpulver
rivet skal från ½ citron
2 msk färskpressad citron
saft
2 msk blå vallmofrön

Frosting med lemon curd
600 g Philadelphiaost eller annan färskost
½
– 1 dl florsocker
1 dl
lemon Curd
några droppar gul karamellfärg


Värm ugnen till 175 grader.
Smörj och bröa en rund bakform.

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner i smeten tillsammans med citronskal, citronsaft och vallmofrön och blanda till en slät smet. Tillsätt det smälta smöret. Häll smeten i formen och grädda i 30-40 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt kakan stå och svalna en stund innan den stjälps upp på ett galler.  Låt svalna helt.

Vispa ihop ingredienserna till frostingen till en fluffig kräm. När kakan kallnat skär den i två, alternativt tre, bottnar och bred lite frostingpå varje del. Avsluta med att breda ut frosting över hela tårtan. Garnera eventuellt med blommor (helst obesprutade).

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..