Marshmallowkycklingar

Just nu är det ett under att vi överhuvudtaget får upp några recept här då dagarna spenderas i skidbacken! Vädret är strålande. Klarblå himmel och gassande sol. På kvällarna däckar vi alla  – vuxna som barn med värkande muskler och solbrända kinder. Men oroa er ej, vi skulle aldrig försumma bloggen. Framförallt inte inför sådan viktig mathelg. Igår bjöd vi på recept på lamm – idag blir det lite påskgodis. Små söta och gulliga (och goda) marshmallowkycklingar!

Marshmallowkycklingar på rosa sidenpapper med påskfjädrar

Foto: Stefan Wettainen

Marshmallowkycklingar
ca 30 stycken

2 dl + 5 dl strösocker
3 msk gelatinpulver
3 ½ dl vatten
2 ½ dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
ca 25 g smält choklad

några droppar gul karamellfärg

Blanda 2 dl strösocker i en påse med några droppar gul karamellfärg. Skaka påsen tills all socker har färgats. Häll ut sockret på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Blanda gelatin och ½ dl av vattnet i en bunke. Låt gelatinet svälla i några minuter. Koka upp 5 dl socker, sirap och resterande vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka lagen över medelhög värme till 116 grader.

Häll långsamt under kraftig vispning den heta sockerlagen ner i skålen med gelatinet. Fortsätt vispa i ca 10 minuter eller tills smeten blivit så tjock att den knappt går att vispa mer. Vispa till sist i vaniljsockret och önskad mängd karamellfärg.

Fyll en spritspåse med smeten. Spritsa först ut en sträng, ca 2 cm bred och 3 cm lång på det färgade sockret. Avsluta med att lätta lite på trycket på slutet och dra upp spritspåsen för att skapa en liten ”svans”. För att göra huvudet – spritsa en klick på änden där svansen inte är, lätta på trycket och dra spritspåsen vertikalt bort från kroppen för att skapa ett näbb. Ta lite av den färgade sockret och strö över kycklingarna. Låt kycklingen stå i rumstemperatur tills de har stelnat. Pensla små ögon med den smälta chokladen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..