Gör eget påskgodis!

Nu är det bara en vecka kvar till påsk och vi börjar fundera på vad vi ska laga för gott. Vi är båda två väldigt konservativa och traditionella i vårt val av helgmat – så det kommer nog bli sill och lamm. 🙂 Påsken är tydligen vår största mathelg här i Sverige – större än julen faktiskt eftersom den består av flera dagar. Vi kommer att fira påsken på varsitt håll med våra familjer men en sak är säker – påskgodis hör till en sjävklarhet till påsken.  Det är ofta prat kring hur man inte ska ge sina barn e-ämnenstinna köpegodis utan göra all påskgodis själv. Och det är ju jättebra – och dessutom kul! Hinner du göra eget godis – som t ex dessa supernenkla smörkarameller så är det ju toppen och perfekt att göra tillsammans med barnen. Kika in på våra steg-för-steg bilder här nedanför! Men kommer vardagens stress och bestyr i vägen – som det ofta så lätt kan göra – och du istället köper de där blåbärsbumlingarna, gelégrodorna och ferraribilarna så överlever nog du och dina barn det också! 😉

Trevlig helg!

Kram
Lisa & Monica

.

Smörkarameller
ca 50 stycken

5 dl florsocker
50 g smör
1 msk vispgrädde
några droppar pepparmintsolja eller någon annan smakessence
några droppar karamellfärg, valfri färg

 

Kör florsocker, smör och grädde i en matberedare till en slät massa.

Tillsätt smak och färg efter tycke med karamellfärg och smakessence.

 

Rulla ut till stänger. För att göra multifärgade stänger rullar man massan i smalare stänger. Sätt ihop stängerna och snurra sedan.

Klipp eller skär stängerna i små bitar. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och låt torka i rumstemperatur. Skaka om några gånger för att torka karamellerna runtom. Förvara svalt i lufttät burk.

Olika smakessencer och aromer kan man bland annat köpa från Essencefabriken, Panduro och Strössel & Annat

.

  1. Men vilket enkelt och bra recept! Det måste jag ju faktiskt testa 🙂 Det är ju dessutom ingredienser som man kanske allt som oftast har hemma 🙂 Kul!
    Ha en fin kommande vecka <3
    Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..