ANNONS

Godaste Chocolate Chip Cookies

/

Hur gott är inte klassiska amerikanska Chocolate Chip Cookies?  Vi minns från vår barndom i USA hur mammorna i vår neighbourhood ”tävlade” om vem som bakade de absolut godaste chocolate chips cookies. Vår bästa väns mamma Marie lyckades t om ”muta bort” en fortkörningsbot med sina kakor!

Vissa gillar sina cookies spröda och frasiga medan andra gillar sina cookies sega och mjuka. Efter att ha provat ett antal recept tycker vi att dessa cookies är godast. Har man tålamod så blir kakorna ännu godare om degen får vila i kylen över natten. Ibland gör vi en dubbelsats och fryser in halva degen. Formar man den till en ”rulle” är det bara att skära några skivor och grädda när man blir sugen. Det har också hänt att vi har gett bort en ”rulle” med färdig deg när vi går bort till vänner. Det uppskattas alltid. Är man riktigt ambitiös skriver man ner receptet på ett litet kort och knyter fast.

Förutom att ha i små bitar av mörk choklad kan man verkligen variera smaksättningarna i nästan det oändliga! Vilka är dina favoritsmaker? Kanske jordnötssmör & kokos? Eller pekannötter & torkade tranbär? Det är bara att låta fantasin flöda. Här får ni vårt grundrecept på degen till chocolate chip cookies. Sedan är det bara att tillsätta och kombinera era favvo-smaker!!

Förslag på smaksättningar till chocolate chip cookies

Godaste chocolate chip cookes

Godaste chocolate chip cookes

Chocolate Chip Cookies
ca 24 st

175 g smält smör, svalnat
2 ½ dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
5 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
ca 200 g mörk choklad, grovhackad eller 150 g chokladknappar (eller/och annan smaksättning)

Värm ugnen till 175 grader. Vispa smör, farinsocker och strösocker poröst. Vispa i ägget och äggulan. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten och blanda till en slät deg. Blanda till sist i chokladen. Klicka ut degen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 17 minuter. Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.


Tips på smaksättningar

  • Nötter (t ex mandlar, jordnötter, pekannötter, cashewmötter, hasselnötter mm)
  • Frön (solrosfrön, pumpafrön, linfrön, sesamfrön mm)
  • Kokos
  • Torkade frukt (t ex russin, tranbär, ananas, aprikoser, fikon, katrinplommon mm)
  • Nötsmör (t ex jordnötssmör, mandelsmör, hasselnötssmör mm)
  • Choklad (ljus, mörk, vit)
0
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00