ANNONS

Svamplasagne med spenat, hasselnötter och västerbottensost

/

Även om det inte är svampsäsong så bjuder vi idag på denna goda svamplasagne med spenat, hasselnötter och västerbottensost. Vi tycker den passar i denna regnsnö-ruskväder. Har ni t ex inte lite trattkantareller eller karljohansvamp i frysen sen höstens svampplock (vilket fö också går att köpa fryst) – så går det även bra att använda den svamp som du har till hands.

Svamplasagne med spenat, hasselnötter och västerbottensost i en gjutjärnsform

Foto: photographer Ulrika Ekblom www.ulrikaekblom.se

Svamplasagne med spenat, hasselnötter och västerbottensost
4 – 6 portioner

600 g valfri svamp
2 schalottenlök
25 g smör
200 g färsk spenat
2 mozzarella
500 g ricotta
200 g
riven västerbottensost
1 dl
rostade och hackade hasselnötter
1 pkt färska lasagneplattor à 150 g
salt och svartpeppar

Värm ugnen till 175 grader. Smörj en ugnsform.

Skär större svamp i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlöken. Stek svampen i en torr stekpanna i några minuter så att den vätskar av sig. Rör om då och då. När all vätska har avdunstats, tillsätt smör och schalottenlöken. Fräs i ca 10 minuter. Rör ner spenaten och stek tills den har mjuknat något.

Riv sönder mozzarellan i mindre bitar och blanda med ricotta och västerbottensost. Smaka av med salt och peppar. Varva lasagneplattor, svamp- och spenatblandningen, hasselnötter samt ostblandningen i formen. Avsluta med osten på toppen. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Servera direkt.

0
7

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00