ANNONS

Pitabröd med falafel, rödbetshummus, picklad rödkål och granatäpple

/

Middag

,

Middagstips

,

Snabba middagar

,

Vegetariskt

,

God morgon! Den här veckan har vi en fullspäckad schema framför oss efter en skön ledig vecka med familjerna. Idag ska vi träffas hos Monica och förbereda en massa goda bakverk inför ett tidningsjobb på onsdag. Vi ska dessutom plåta några recept för bloggen som dyker upp inför Mellofinalen till helgen. Men först , dagens köttfria recept – ett smarrigt pitabröd som vi fyller med falafel, rödbetshommous och picklad rödkål. Vill man göra falafel själv, kika in på vårt recept. Annars finns det färdigt, både fryst och färsk i de flesta matbutikerna.

Pita med falafel, grönkål, rödbetshommus och feta.
Pitabröd fylld med falafel, rödbetshommous, picklad rödkål och granatäpple
4 stycken


4 pitabröd
ca 12 – 16 falafel
ca 2 1/2 dl rödbetshommous
6 rädisor, skivade
100 g feta, smulad
kärnor från 1/2 granatäpple
sallad

Picklad rödkål med chili och lime
150 g rödkål, strimlad
Lag
3/4 dl ättiksprit
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vatten
1/2 lime, pressad
1/2 röd chilifrukt, urkärnad och skivad

Börja med att göra den picklade rödkålen genom att koka upp lagen. Lägg rödkålen i en varm och rengjord burk och häll över den varma lagen. Förslut och låt svalna. Låt stå i några timmar, helst över natten.

Förbered rödbetshommousen.

Gör iordning falafeln. Ifall ni använder färdig falafel, stek tills de blir gyllenbruna och genomvarma. Fyll pitabröden med sallad, rödbetshommous, falafel, rädisor, feta och den picklade rödkålen. Garnera med grantäpplekärnor.

Pita med falafel, grönkål, rödbetshommus och feta.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram!

@systrarnaeisenman
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00