Nudelsoppa med miso, tofu, ägg och grönsaker

Nu är vi lite wild n´crazy och kör ännu en vego-rätt (ovo-vego för att vara mer korrekt) fastän det inte är ”köttfri-måndag”.  Men denna nudelsoppa med miso, tofu, ägg och grönsaker är så himla god och dessutom perfekt att ta med i matsäcken eller på vinterpicknicken. (Det går för övrigt jättebra att tillsätta t ex grillad (eller kokt) strimlad kyckling om man så vill. Buljongen kan förvaras i en termos och resterande ingredienser till soppan i t ex glasburkar – och så blandas allt när det är dags att äta.  Var försiktig om behållaren är av glas eftersom den blir väldigt varm. Tänk också på att inte hälla den varma buljongen i för kalla glasburkar för då kan glaset spricka.

Monica Eisenman och sina barn myser runt en öppen eld

Foto: Helen Pe

Koka vatten i kittel över öppen eld

Nudelsoppa med miso, tofu, ägg och grönsaker i glasburk

Foto: Helen Pe


Nudels
oppa med miso, tofu, ägg och grönsaker

ca 4 portioner

200 g äggnudlar
100 g tofu
1
medelstor morot
ca
100 g zucchini (ca 1/3)
ca 75 g polkabetor (1 stycken)
8
rädisor
2
vårlökar
4 ägg, hårdkokta
1 ½ liter grönsaksbuljong
1 dl misopasta, röd eller vit

½ dl rostade sesamfrön för garnering
salt och peppar

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och skölj dem i kallt vatten. Skär tofun i kuber.  Skala och skär moroten i tunna strimlor. Strimla zucchinin. Skala och strimla polkabetorna. Skiva rädisorna och vårlökarna.  Skär äggen i halvor. Fördela nudlarna, grönsakerna och äggen i fyra behållare med lock. Koka upp buljongen och rör i misopastan. Smaka av med salt och peppar. När det är dags att äta, häll på buljongen och garnera med sesamfrön.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..