ANNONS
Integritet på Tailsweep

Provencalsk böngryta med belugalinser och zuchinni

/

Middag

,

Recept

,

En mustig och mättande vegetarisk böngryta med linser som värmer gott i magen bjuder vi på idag!

Provencalsk böngryta med belugalinser och zuchinni


ca 4 portioner

1 dl belugalinser


1 gul lök


2 vitlöksklyftor


ca 200 g zuchinni


1 msk olivolja


1 msk tomatpuré


1 msk herbes de provence


1 lagerblad


500 g krossade tomater


3 dl vatten


1 grönsaksbuljongtärning


1 förpackning cannellinibönor á ca 400g (kokta)


salt och peppar


ev chiliflakes


Koka linserna enligt instruktioner på förpackningen.

Ställ åt sidan. Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna zuchinnin. Fräs i olivolja i några minuter utan att löken tar färg. Rör i tomatpuré och kryddorna. Tillsätt krossad tomater, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter. Rör om så att buljongtärningen löses upp. Skölj bönorna i vatten och häll ner i grytan tillsammans med linserna. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Tillsätt chiliflakes om lite hetta önskas. Späd eventuellt med mer buljong om så önskas. Servera grytan med ris, bulgur, potatismos eller en fräsch sallad.

0

Följ oss på Instagram!

@systrarnaeisenman
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00