Provencalsk böngryta med belugalinser och zuchinni

En mustig och mättande vegetarisk böngryta med linser som värmer gott i magen bjuder vi på idag!

Provencalsk böngryta med belugalinser och zuchinni


ca 4 portioner

1 dl belugalinser


1 gul lök


2 vitlöksklyftor


ca 200 g zuchinni


1 msk olivolja


1 msk tomatpuré


1 msk herbes de provence


1 lagerblad


500 g krossade tomater


3 dl vatten


1 grönsaksbuljongtärning


1 förpackning cannellinibönor á ca 400g (kokta)


salt och peppar


ev chiliflakes


Koka linserna enligt instruktioner på förpackningen.

Ställ åt sidan. Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna zuchinnin. Fräs i olivolja i några minuter utan att löken tar färg. Rör i tomatpuré och kryddorna. Tillsätt krossad tomater, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter. Rör om så att buljongtärningen löses upp. Skölj bönorna i vatten och häll ner i grytan tillsammans med linserna. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Tillsätt chiliflakes om lite hetta önskas. Späd eventuellt med mer buljong om så önskas. Servera grytan med ris, bulgur, potatismos eller en fräsch sallad.

0
12

Våra 10 bästa texmex-recept!

Tjohoooo! Fredag igen. Vi, som troligtvis alla andra småbarnsföräldrar, kommer ha fredagsmys och käka texmex ikväll. Men om ni är sugna på att variera er lite och bredda er ”texmex-repertoar” så bjuder vi här på våra 10 bästa texmex-recept – inklusive några andra latinamerikanska recept som t ex ceviche och empanadas. Hoppas ni som har sportlov får ett härligt slut på lovet. Och till ni andra som börjar sportlovet – ha det riktigt underbart. Ta´et lugnt i backarna! : )

Bön- och majsenchiladas med spicy mango- och limesås

Tortillabröd med pankopanerad fisk, picklad rödlök och wasabi cole slaw

Nachos med kyckling, salsa, picklade jalapenos och koriander

Majs toppad med Creme Bonjour Jalapeno, lime och koriander

Texmexsoppa med bönor, majs och jalapenos

Roland Persson

Jalapeño Poppers

Chili med majs- och avokadosalsa

Svart bönsoppa toppad med salsa, avokado och gräddfil

Ulrika Ekblomwww.ulrikaekblom.se

Ceviche på två olika sätt

Empanadas med kryddig köttfyllning

0
8

Veckomenyn med 3kockar7kids!

God morgon! Hoppas ni har en riktigt skön helg. Idag vill vi göra en shoutout för de grymma kockarna Rickard och Fredrik som driver bloggen 3kockar7kids (3 kockar som numera har blivit 2 kockar). Killarna delar med sig av en massa härliga och inspirerande recept från sin vardag med familjerna. Bloggen är en populär och välbesökt blogg som dessutom har blivit nominerad två gånger till årets matblogg – folkets val! Bra jobbat! Så, den här veckan vill vi pusha för deras blogg genom att dela med oss utav deras goda recept – och satt ihop en veckomatsedel med några av deras grymma middagstips! Lisa har redan planerat att laga kycklingspetten med jordnötssås och hur gott låter inte brynt lax, råkost, sojamajo och koriander?!  Monica ser fram emot att laga hennes favorit – kycklingramen med ägg!

Ha en superduper fortsatt skön helg och kommande vecka!

MÅNDAG 

Risotto med ugnsbakad blomkål

TISDAG


Brynt lax med råkost, sojamajonäs, lime och koriander

ONSDAG

Kycklingspett med jordnötssås och chilipicklad  gurka


TORSDAG


Bucatini med grillade grönsaker och parmesan

FREDAG


Ramen med kyckling, champinjoner, ägg och vårlök

0
3