back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Provencalsk böngryta med belugalinser och zuchinni

En mustig och mättande vegetarisk böngryta med linser som värmer gott i magen.

Hur

1.

Koka linserna enligt instruktioner på förpackningen. Ställ åt sidan.

2.

Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna zucchini.

3.

Fräs lök, vitlök och zucchini i olivolja i några minuter utan att löken tar färg.

4.

Rör i tomatpuré och kryddorna. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning.

5.

Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter. Rör om så att buljongtärningen löses upp.

6.

Skölj bönorna i vatten och häll ner i grytan tillsammans med linserna.

7.

Koka upp och smaka av med salt och peppar. Tillsätt chiliflakes om lite hetta önskas.

8.

Späd eventuellt med mer buljong om så önskas.

9.

Servera grytan med ris, bulgur, potatismos eller en fräsch sallad.

Ingredienser

1 dl belugalinser

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

ca 200 g zuchinni

1 msk olivolja

1 msk tomatpuré

1 msk herbes de provence

1 lagerblad

500 g krossade tomater

3 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

1 förpackning á ca 400g (kokta) cannellinibönor

efter smak salt

efter smak peppar

efter smak chiliflakes