ANNONS

Högrevsgryta med jordärtskockor, kastanjechampinjoner och äpple

/

Sakta men säkert smälter snön bort här i Stockholm. Vi skyndar oss då att njuta av några värmande och mustiga vintergrytor innan det blir dags för vårens ”lätta” och fräscha middagar… För övrigt så smakar denna högrevsgryta med jordärtskockor, äpple och kastanjechampinjoner perfekt efter en dag i skidbacken.

Mustig höstgryta
Högrevsgryta med jordärtskockor, äpple och kastanjechampinjoner

4-6 portioner

600 g högrev
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
6 dl vatten
2 msk kalvfond
1 msk kinesisk soja
2 kvistar timjan
2 lagerblad
300 g potatis
250 g jordärtskockor
1 äpple
ca 100 g kastanjechampinjoner
1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk sherry
2 msk messmör (kan uteslutas)
salt och svartpeppar
olja för att steka
hackad persilja till garnering

Putsa köttet och skär det i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Salta och peppra köttet.  Värm lite olja i en stekgryta och bryn köttet runtom. (Eventuellt får man göra detta i omgångar om inte allt kött får plats). Lägg åt sidan. Fräs löken i några minuter tills den är mjuk. Lägg tillbaka köttet och tillsätt vatten, fond, soja och kryddor. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 1 timme eller tills köttet börjar bli mört.

Under tiden. Skala potatis, jordärtskockor och äpple. Skär i mindre bitar. Skär eventuellt svampen i mindre bitar om de är stora. Fräs svampen i lite olja.  Lägg ner grönsakerna i grytan och låt småkoka i ytterligare 30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt grädde, sherry och messmör och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Garnera med lite persilja.

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00