Jordnötsbräck med choklad, pumpa- och solroskärnor

Knappt har man kommit in i vardagen igen efter julledigheten – och så är det dags att vara ledig igen! Fast vi klagar inte. Södra Sverige är just nu på sportlov – och vi längtar tills nästa vecka då det är vår tur här i Stockholm. Själv har jag köpt längdåkningsskidor. Jag har inte stått på ett par sen jag var ca 12 år gammal. Så jag är lite nervös för hur det ska gå.  Kommer nog vara som bambi på hal is. Nåväl. Hur det än går så tänker jag ta med matsäck som belöning. Och i den matsäcken kommer det ligga detta jordnöts- och chokladbräck med pumpa- och  solroskärnor. Förutom att det är vansinnigt gott så ger det lite bra energi i skidspåret. Vilket jag lär ju behöva…

/Monica

Jordnötsbräck med choklad och frön i rostfri matlåda

Foto: Jonny Lindh

Jordnötsbräck med choklad, pumpa-
och solroskärnor
ca 30 rutor

1 dl solroskärnor, rostade
1 dl pumpakärnor
, rostade
ca 2 1/2 dl jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl farinsocker
1 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker
1 liter
branflakes
150 g mörk choklad
1
dl jordnötter

Smörj en ugnsform eller plåt.

Blanda jordnötssmör, sirap och farinsocker i en kastrull och koka upp över medelhög värme tills allt socker har lösts upp. Rör ner kokos, vaniljsocker, branflakes samt hälften av pumpakärnorna och solroskärnorna. Blanda väl. Tryck ut massan i formen eller på plåten till i ett tunt lager.

Smält den mörka chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Bred ut chokladen över massan. Strö över jordnötterna och resterande kärnor och ställ in i kylskåpet för att stelna. Bryt sönder i bitar.

Detta recept har vi ursprungligen skrivet för Allt om mat.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..