Jalapeño Poppers

Friterade jalapeños fyllda med ost. Kanske det godaste snackset som finns!

Friterade jalapenos fyllda med ost

Foto: Roland Persson

Jalapeño Poppers

antal ca 20 stycken
tid ca 45 minuter

20 färska jalapeños
ca 100 g lagrad ost, riven
några droppar tabasco
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 ägg
ca 3 dl ströbröd
2 tsk torkad oregano
1 liter olja till fritering

Snitta varje jalapeño på längden utan att skära igenom. Gör ett tvärsnitt vid skaftet och låt det sitta kvar. Öppna chilifrukterna försiktigt och kärna ur dem.

Rör ihop ost, tabasco, salt och peppar. Fyll försiktigt jalapeñon med ost. Stäng öppningen genom att trycka till lite lätt. Vispa äggen i en skål. Blanda ströbröd och oregano i en annan skål. Doppa jalapeñon först i ägg och sedan i ströbröd. Gör samma sak en gång till. Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till 160 grader. Lägg ner några jalapeños åt gången i den heta oljan. Fritera i cirka 1 minut och 20 sekunder. Låt rinna av på hushållspapper. Servera varma. Tips!  Chilifrukterna kan fyllas och ligga klara några timmar innan de paneras i ägg och ströbröd och friteras. Servera dem nyfriterade.

.

Receptet kommer från vår bok
Systrarna Eisenmans mingelmat

Systrarna Eisenmans mingelmat

.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..