Sitter och tittar ut genom fönstret och ser hur snön smälter bort i regnet. Tröstar oss med en skål risgrynsgröt med granatäppelsås och pistagenötter. Kika gärna in på vår instagramkonto @eisenmansisters där vi har i stories samlat våra bästa brunchrecept!

 

Risgrynsgröt med grenadine

Foto: Fredrik Persson

Risgrynsgröt med granatäppelsås och pistagenötter
ca 6 portioner

2 1/2 dl grötris
5 dl vatten
1 kanlstång
3/4 tsk salt
8-9 dl mjölk
ca 1 dl hackade pistagenötter

Granatäpplesås
2 granatäpplen
ca ¾ dl strösocker
ca 1 msk citronsaft
ev vatten
potatismjöl

Mät upp ris, vatten och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör om. Sänk värmen, lägg på en lock och låt sjuda i ca 10 minuter utan omrörning.

Tillsätt mjölken och en bit kanel. Rör om och koka upp på nytt. Lägg på locket och låt gröten svälla på svag värme i ca 40 minuter utan omrörning. Om gröten är för tunn, låt den svälla en lite stund till. Är den för tjock, späd med mer mjölk och rör om.

Under tiden gröten kokar, dela granatäpplet, slå med baksidan av t ex en träslev på skalet så att kärnorna faller ner i en bunke.  Mosa kärnorna med baksidan av sleven. Pressa igenom en nätsil. Det går även bra att dela granatäpplen och pressa ur saften med en juicepress.

Blanda juice och socker i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda tills all socker har lösts upp. Låt svalna och blanda sedan i citronsaften. Mät upp vätksan och red såsen med potatismjöl enligt instruktioner på förpackningen. Låt svalna.

Servera gröten med såsen och de hackade pistagenötterna.

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..