ANNONS

Tomatsoppa med aprikoser och chili

/

 

En värmande soppa bjuder vi på idag där sötman från de torkade aprikoserna balanserar upp hettan från chilin i den fantastiskt goda och lena tomatsoppan. Dessutom är den supersnabb att tillaga!

Ha en bra måndag!

Tomatsoppa med chili och aprikoser
ca 4 portioner

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 – 1 urkärnad och finhackad röd chilifrukt (beroende på önskad styrka)
ca 2 msk raps- eller solrosolja
3 burkar hela skalade tomater à 400 g
2 msk tomatpuré
8 dl grönsaksbuljong
20 torkade aprikoser
1 dl crème fraîche samt extra till garnering
salt och svartpeppar

Skala och hacka löken och vitlöken och fräs i olja tillsammans med chili i en kastrull i några minuter. Tillsätt tomater, tomatpuré, buljong och aprikoser och låt puttra i ca 15 minuter. Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer. Häll tillbaka den i kastrullen och tillsätt crème fraîche. Värm soppan och späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna soppan med en klick crème fraîche.

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00