Allt-i-ett kycklinglår med brysselkål, druvor och valnötter

Hej torsdag! Va, är det redan torsdag? Det känns som det var precis helg. Jag längtar superduper mycket till kommande helg då vi bestämde i sista minuten att vi åker upp till Järvsö för att åka lite skidor i Järvsöbacken. Det ska tydligen snöa de närmaste dagarna och då vill man passa på! Barnen fullkomligt älskar att åka i skogen och med lite nysnö blir det sjukt härligt.

Men först ska vi fortsätta jobba på veckan ut. Idag ska vi bl a träffa Tina och Sanna för att fortsätta vårt samarbete med att utveckla varumärket Systrarna Eisenman och lägga upp en plan med våra mål för 2019. Vi ska också lämna in de sista recepten till ett fantastiskt roligt samarbete som vi har jobbat med sista tiden och som vi längtar så för att berätta om. Dessutom fick vi reda på igår att vår senaste kokbok ”Från Grunden” är slut på lagret och förlaget ska trycka om den! Woop woop! Kul!

Så när det händer mycket i livet och dagarna går i ett, då är det extra viktigt att fortfarande hinna laga god mat och äta! Idag bjuder på vi en sån rätt – en superenkel och supergod allt-i-en-rätt som passar vardag som helg!

Ha en toppen dag!
Kram,
Lisa

Allt-i-ett ugnsbakat kycklinglår med brysselkål, druvor och valnötter

8 kycklinglår
400 g brysselkål
2 dl hela valnötskärnor
ca 3-4 msk olivolja
3 dl druvor
1 msk vitbalsamvinäger

2 tsk honung
salt och svartpeppar

färska örter (t ex timjan, persilja, oregano) till garnering

Värm ugnen till 200 grader.

Salta och peppra kycklinglåren runtom. Lägg i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja. Lägg brysselkål och valnötterna i en skål. Salta och peppra och rör om med 1-2 msk olivolja.  Sprid ut i ugnsformen och sätt in i ugnen i 10 minuter. Rör ihop 1 msk olivolja, vitbalsamvinäger och honung och blanda med druvorna. Lägg ner druvorna i ugnsformen och fortsätt ugnsbaka i ca 30 minuter till eller tills kycklingen är genomstekt. Garnera med lite färska örter. Servera med en fräsch sallad!