ANNONS

Pavlova med rosévinsgranita, grädde, lemon curd och hallon

/

Pavlova är en fantastisk dessert att servera på nyårsafton. Det bästa med pavlova – förutom att den är så god såklart – är att man kan man förbereda marängbottnarna någon dag i förväg. Pavlova kan antigen göras som ett stort botten eller som vi har gjort här – som små ljuvliga mini-pavlovas!  Dessutom kan man verkligen variera fyllningar och toppingar efter egen smak. Idag bjuder vi på vår festliga pavlova med snölikt rosévinsgranita, krämig grädde, syrlig lemon curd och hallon. Granitan kan också förberedas flera dagar i förväg, så man behvöver bara montera ihop desserten strax innan servering!

Pavlova med rosévinsgranita Nyårsdessert med tomtebloss

Foto: Helen Pe


Pavlova med rosévinsgranité, lemon curd,
grädde och hallon
ca 4 portioner

Granité

½ dl strösocker
2 msk vatten
3 dl rosévin

Maräng

2 äggvitor
1 krm ättiksprit
1 dl strösocker
1 ½ dl vispgrädde
4 msk lemon curd
ca
100 g färska hallon

Börja med att göra rosévinsgranitén. Koka upp socker och vatten i en kastrull till en klar lag. Låt svalna. Blanda sockerlag och rosévin. Häll i en grund form och ställ i frysen i minst 2 timmar eller tills granitén är genomfryst.

Värm ugnen till 125 grader.

Vispa äggvitorna tillsammans med ättiksprit i en ren bunke till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget. Fortsätt vispa till en glansig och fast maräng. 
Klä en plåts med bakplåtspapper. Klicka ut marängmassan i fyra runda formar på bakplåtspappret. Gör en liten fördjupning i mitten av varje maräng. Grädda i ugnen i ca 50 minuter. Stäng av ugnen och låt marängerna svalna i ugnen med luckan på glänt.

Vispa grädden. Skrapa granitén med en gaffel så att den blir som ”snö”. Fyll varje maräng lemonurd, grädde och toppa sedan med granité och hallon. Servera direkt.

1
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00