Chokladgran med torkad frukt, nötter och frön

En vacker och god julgodis bjuder vi på idag! Receptet kommer från vår bok Vinterns söta – som ni för övrigt har chans att vinna! Kika in igen på bloggen lite senare idag…

En gran gjort i choklad

Foto: Roland Persson

Chokladgran med torkad frukt, nötter och frön

ca 500 g mörk choklad
ca 5 dl hackad torkad frukt, nötter och frön
1/2 dl kokosflingor
ca 50 g mörk choklad
florsocker

Rita på bakplåtspapper 5 kors: 15 cm, 13 cm, 11 cm, 8 cm och 6 cm stora i diameter. Smält chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Blanda i frukt, nötter, frön och kokos. Klicka ut chokladsmeten längs de utritade linjerna i korsform. Gör även en klick att sätta på toppen av granen. Ställ in i kylskåpet tills chokladen stelnar. Smält choklad. Stapla korsen på varandra, det största i botten och det minsta överst. Använd den smälta chokladen för att fästa korsen vid varandra. Avsluta med chokladklicken. Pudra med florsocker.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..