ANNONS

Kycklinglårfilé fylld med pesto och mozzarella inlindad i prosciutto

/

En favorit i repris som vi har fotograferat på nytt – en riktigt smarrig rätt som passar vardag som fest. Vi har piffat upp receptet med att servera den prosciuttoinlindade kycklingfilén med en krispig och färgglad rödkålssallad.  Vill man laga rätten snabbt en vardag då tiden är knapp – använd köpt pesto! Vi lovar – vi kommer inte berätta för någon! 😉

Prosciuttoinlindad kyckling med mozzarella, pesto och rödkålssallad

Kycklinglårfilé fylld med pesto och mozzarella inlindad i prosciutto med rödkålssallad
ca 4 portioner

ca 800 g kycklinglårfilé
1 paket mozzarella á 150 g
ca 3/4 dl pesto
ca 120 g prosciutto

600 g rödkål
150 g grönkål
2 morötter
3 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk honung
1 tsk dijonsenap
ca 1/2 dl rostade solroskärnor
salt och peppar

färsk basilika till garnering

Värm ugnen till 200 grader.

Salta och peppra kycklinglårfiléerna runtom. Riv mozzarellan i strimlor. Lägg en klick pesto och lite mozzarella i kycklinglårfilén. Rulla ihop kycklingen och vira en skiva prosciutto runtom. Lägg i en ugnsform med skarven neråt. Lägg en till klick pesto och lite mozzarella på kycklinglårfilén. Sätt in i ugnen i ca 20-30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

Under tiden kycklingen är i ugnen, gör iordning rödkålssalladen. Skala av de yttersta lagret från rödkålen och ta bort roten. Finstrimla rödkålen. Skala och finstrimla morotten. Riv loss bladen på grönkålen från stjälkarna. Grovhacka bladen. Bland rödkål, grönkål och morötterna. Vispa ihop olivolja, äppelcidervinäger, senap och honung. Smaka av kål- och morotssalladen med vinaigretten. Rör i solroskärnorna och smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingen direkt från ugnen tillsammans med rödkålsalladen.

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00