Vi kör på med våra allt-i-ett recepten som verkar vara himla populära och som vi själva har blivit lite ”hooked on”! Dessa lättlagade och smakrika rätter underlättar verkligen vardagen. Idag hörde jag på radion att det är exakt 40 dagar kvar tills julafton och man kan inte undgå att se all julpynt och julsaker som redan börjar visar sig i butikerna. Och varje år tänker man ”va redan?!” och försöker inte bli stressad. 🙂

 

Tänk på att skalet ska vara kvar på vitlöksklyftorna under tillagningen i ugnen. Vitlöken blir då en härlig söt och krämig puré!

Ha en bra onsdag hörni och glad matlagning!

Kram kram
Lisa

Kyckling med citron, lök och oliver i en ugnsform

Allt-i-ett-citronkyckling med potatis, vitlök och oliver
4 portioner

700 g kycklinglårfilé
ca 800 g potatis
2 gula lökar
4 msk olivolja
1 tsk torkad timjan

12 vitlöksklyftor (behåll skalet på)
1 citron, skivad
2 dl blandade oliver
salt och peppar

Värm ugnen till 200 grader.

Skölj och skär potatisen i klyftor eller halvor om de är små. Skala och skiva löken.

Sprid ut potatisen, den skivade löken och de hela vitlöksklyftorna tillsammans med hälften av timjan i en ugnssäker form. Ringla över ca 2 msk av oljan, salta och rör om. Fördela citronskivor, oliver och sedan kycklinglåren ovanpå. Pensla på resten av oljan på kycklingen. Strö över resten av timjan och salta och peppra.

Ställ formen i ugnen och ugnsbaka i ca 40 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt och potatisen klar. Sätt ugnen på grill och kör i ytterligare några minuter tills kycklingen får en fin gyllenbrun färg.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..