ANNONS

10 tips för att överleva den mörka och kalla hösten!

/

Jag fullkomligen älskar hösten. Våren har jag däremot inte mycket till övers för. Vem gillar liksom snöhögar längs vägkanten nedsmutsade i avgaser som vägrar smälta. Hösten däremot – luften är krispig och klar och ljuset är gyllene. Mitt största nöje är att höststäda i trädgården – kratta bort löven, klippa ner döda blommor, gräva ner vårlökar, planera inför nästa odlingssäsong etc. Jag gillar också att man kan krypa ner i soffan och kolla på tv utan att behöva stressa över att man MÅSTE PASSA PÅ och gå ut för nu är det minsann fint väder. Nåväl. Jag har ändå förstått att för många är hösten förknippad med negativitet och ångest. Framförallt november kan vara kämpigt när mörkret faller på, alla vackra löv har fallit, träden står bar och dagarna blir kortare.  Men ha förtröstan! Innan du vet ordet av det är det ju 1: Advent och all julmys sätter igång med buller och brak. Men tills dess får ni lite hjälp på vägen. Här delar med mig av 10 tips för att klara er genom höstens trista dagar. För lite shopping piggar ju alltid upp!

/Monica
PS. Ber om ursäkt för alla jobbiga annonsers som dyker upp i inlägget och gör den jobbig att läsa. Det är dessvärre inte vi som styr över detta. : (

Thumbnail_1200
Jag trodde de var bara pensionärer som matade fåglar. Men jag måste erkänna att det är rätt trevligt att ha en fågelmatare utanför fönstret och se alla småfåglar som kommer och äter. Förutom att du hjälper de små liven med mat under vintern så får du också chans att se dem på nära håll. Nu för tiden finns det en mängd snygga fågelmatare, bland annat denna från Fågelmatare från Eva Solo, ca 399:-

Ljus-VIO-ljusfabrik
It goes without saying, det bästa med hösten och vintern är att man får tända ljus! Dessa snyggingar är från VIO Ljusfabrik, från 29 – 445:-

Korgar i olika storlekar och utföranden från Dixie
Här laddar vi för fullt med brasved inför höstens eldning i kaminen. Eftersom det går åt rätt mycket så förvarar vi det i snygga korgar. Dessa är från Dixie, från 189:-

press_Lifesyle_SmartStore_BeforeAfter_walkincloset_whiteclips_vertical-683x1024
När hösten kommer och man spendererar mer och mer tid inomhus blir jag lite besatt av att städa och organisera hemma.  Jag fullkomligen älskar Smartstores förvaringsboxar som finns i alla möjliga storlekar. I dessa organisera jag allt från kryddor och kläder till lego och hönsmat!

Grå tekanna kaffekanna
Jag är ingen stor tedrickare själv men bjuder gärna på det när jag har gäster. Och just under hösten gillar jag att bjuda över vänner på en varm kopp te eller kaffe samt fika för att mota bort kylan. Denna fina Te/Kaffekanna är från Sagaform, ca 499:-

Krans stomme ring
Jag borde bli dagisfröken då jag älskar att pyssla (gillar dock inte att byta andra barns blöjor). På hösten binder jag gärna kransar av vackra lönnlöv och när julen närmar sig blir det en granrisgrans eller ännu finare – en krans av eucalyptus. Stomme/Ring för att binda kransar hittar du på bland annat Granit, ca 99:-

Choklad
Choklad måste ju vara världens mest effektiva antidepressiva medel. Dessa är smaksatta med bland annat ingefära, aji chili och havssalt.  Choklad från Sacha, ca 59:-

Care of Gerd handtvål och handkräm
Kylan gör inte direkt underverk för ens hund. Dessa Handkräm och handtvål från Care of Gerd är inte bara ekologiska utan även tillverkade i självaste Jokkmokk – och gör underverk för torra och fnasiga händer. Jag kan även tipsa er om att kolla in Care of Gerds andra hud- och hårvårdsprodukter. ca 238:-

Foto: Roland Persson

Under hela hösten äter jag som om det vore en enda lång uppladdning inför ett maraton. Dvs det blir pasta, pasta och ännu mer pasta. Jag passar då även på att unna mig lite finare pastasorter som de från Itigo, från 20:-

Eldfat
När vi köpte vår tomt och jag började rita på huset var en av de första bilder jag hade i huvudet – en eldfat som brinner ute på altanen under de mörka höstkvällarna. Huset är färdidbyggt och vi har bott här i snart 2 år – men måste erkänna att ännu finns det ingen eldfat. Men snart ska ni se. Och vem kan motstå denna fina eldfat från Zetas, ca 999:-

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00