ANNONS

Omelette med svamp, västerbottensost och creme fraiche

/

Svamp1 kopia

I helgen var jag och familjen i Järvsö på en snabbvisit. Hösten hade börjat närma sig där med stormsteg då det var betydligt svalare än i Stockhom och sådär härligt krispigt i luften. Kändes väldigt märkligt då vi åkte från en 30-graders-hett Järvsö för bara 3 veckor sedan! På söndag åkte vi ut i skogen för att se om vi kunde hitta lite svamp trots den torra sommaren. Det dröjde inte länge förrän karljohan, tegelröd björksopp och citronslemskivling öppenbarade sig! Åh – det är verkligen så fantastiskt att vara ute i skogen –  med tysnaden och den friska luften.

Som veckans vegetariska vill vi tipsa om den här smarriga omeletten med svamp, västerbottensost och crème fraiche! Så – ut i skogen med er och leta svamp! Även om ni inte hittar så mycket så är det verkligen så rogivande och skönt för både knoppen och kroppen!

Ha en bra måndag!
/Lisa

Omelette med karljohansvamp, västerbottensost och creme fraiche

Omelette med svamp, västerbottensost och crème fraiche

1 portion

3 ägg
75 g smör
2 msk vispgrädde
2 krm salt
3 msk riven västerbottensost
2 msk crème fraiche
ca 250 g valfri svamp

salt och peppar
kryddgrönt till garnering

Rensa svampen och skär i mindre bitar. Stek svampen i en torr stekpanna i några minuter så att den kan vätska av sig. När all vätska har avdunstats, tillsätt 50 g smör och fräs svampen i ytterligare 10 minuter.  (Vi gillar när svampen är nästan lite ”krispig” och dessutom är det viktigt att viss svamp är ordentligt tillagad). Smaka av med salt och peppar.

Vispa äggen i en bunke. Rör ner grädde och salt och blanda.  Smält 25 g smör i en stor stekpanna. Häll ner äggen i pannan. Stek äggen på medelhögvärme tills att den har börjat stelna (se upp så den inte bränns under). Fördela osten över omeletten och svampen över omeletten och lägg crème fraichen i mitten. Vik försiktigt omeletten dubbel.

Lägg omeletten på ett fat och toppa garnera med kryddgrönt.  Servera direkt.

Svamp4 kopia

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00