Idag kör vi ”throwback thursday”. Trots sommarens intensiva torka finns det faktiskt lite blåbär ute i skogarna. Jag var ute på en promenad med barnen i skogen intill huset (Tyresta nationalpark) häromdagen och fick ihop en liten burk med blåbär. Som barnen förstås hann äta upp innan jag hann baka något med dem. Hade de däremot inte gjort det hade jag nog bakat dessa mini-blåbärsmuffins med mandelmassa som vi la upp här på bloggen förra året.

 

Blåbärsfläckiga hälsningar, Monica

blabar5


Mini-blåbärssmuffins med mandelmassa
ca 30 mini-muffins


125 g smör, rumsvarmt

1 ½ dl strösocker
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
2 ägg
1 dl filmjölk
en nypa salt
50 g mandelmassa, riven
ca 2-3 dl blåbär

Värm ugnen till 175 grader.  Smörj eller fyll en bakplåt för minimuffins med pappersformar.

Vispa smör och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i blandningen. Tillsätt äggen, ett i taget, filmjölk och mandelmassa.

Häll hälften av smeten i formarna och lägg i lite blåbär. Häll på resten av smeten. Grädda i 7–10 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna helt.  Garnera med ev fler blåbär och sikta över florsocker.

blabar2

 

blabar4

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..