ANNONS

Goda grahamsscones

/

Som sagt, vi och barnen är fortfarande ”halvlediga” och har sommarlov.  En skön och mysig del av sommarlovet är sena och långa frukostar. Vi fortsätter njuta av att slippa passa tider, slippa jäkta iväg tidigt på morgonen till dagis och skola. Och vi njuter av att göra iordning goda frukostar, många gånger som barnen själva kan vara med och hjälp till att förbereda

Scones är så goda och perfekta att baka tillsammans med barnen. Är de tillräcklig stora, låt barnen baka dem själva. Här har jag gjort grahamsscones i hemgjorda små pappersformar. Så enkelt – man rör ihop alla ingredienser, klickar ner degen i formen och skjuts in i ugnen. Tillsammans med färskost, en smakrik hårdost, hemgjord sylt eller färska bär får man en riktig lyxfrukost och härlig start på dagen!

God morgon! /Lisa

Fullkornsscones

Vi bakar dessa goda grahamsscones i pappers muffinsformar. Har man inga muffinsformar hemma, inga problem. Här har barnen klipp fyrkanter av bakplåtspapper och tryckt ner dem i muffinsformen! Det går också bra att smörja formen och fördela smeten direkt ner i formen.

Grahamsscones
ca 17 stycken

3 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör, rumsvarmt
2 dl filmjölk

Värm ugnen till 250 grader. Lägg pappersformar i muffinsformen, alternativt smörj muffinsformen.

Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Skär smöret i bitar och klicka ner i bunken. Rör ihop till en grynig blandning. Rör ner filmjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Klicka ner degen i muffinsformarna. Grädda i ugnen i ca 8 minuter tills de är gyllenbruna och en provsticka är torr.

 

Fullkornsscones

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00