back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Hjortronlikörparfait med vanilj- och hjortronmylta

    Hur

    1.

    För att göra myltan – Blanda hjortron och socker. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna ner i hjortronen. Blanda ordentligt. Ställ in i kylskåpet och blanda då och då så att all socker löses upp.

    2.

    För att göra parfaiten – Vispa äggulor, socker och vaniljsocker ljust och luftigt i en bunke. Vispa grädden i en annan bunke. Rör ner likören i ägg- och sockersmeten. Blanda sedan ner den vispade grädden. Häll upp i portionsformar eller glas och låt stå i frysen i minst 3 – 4 timmar eller tills krämen har fryst. Ta fram krämen ca 5 minuter innan servering. Toppa med myltan och servera direkt.

    Ingredienser

    500 g hjortron

    1 vaniljstång

    2 - 2 1/2 dl strösocker

    3 äggulor

    1/2 tsk vaniljsocker

    3 dl vispgrädde

    0,5 - 1 dl hjortronlikör