back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Frittata med körsbärstomater och pecorino

En supergod sommarrätt med frittata som passar både barn och vuxna!

Hur

1.

Värm ugnen till 175 grader.

2.

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt svalna något.

3.

Skala och hacka lök och vitlök. Skär körsbärstomaterna i halvor.

4.

Fräs lök och vitlök i några minuter i 1 msk olivolja i en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter.

5.

Vispa äggen i en skål och rör ner lök, parmesanost, potatis, salt och peppar. Tillsätt 1 msk olivolja i stekpannan. Häll ner äggblandningen i stekpannan. Tryck ner tomaterna i äggblandningen. Ställ in pannan i ugnen och grädda i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna något innan servering. Tänk på att handtaget är varmt!

Ingredienser

ca 500 g fast potatis

1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

ca 12 körsbärstomater

2 msk olivolja

6 ägg

50 g pecorino

1/2 tsk salt

1 nypa svartpeppar