Värm ugnen till 175 grader.
En supergod sommarrätt med frittata som passar både barn och vuxna!
1.
Värm ugnen till 175 grader.
2.
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt svalna något.
3.
Skala och hacka lök och vitlök. Skär körsbärstomaterna i halvor.
4.
Fräs lök och vitlök i några minuter i 1 msk olivolja i en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter.
5.
Vispa äggen i en skål och rör ner lök, parmesanost, potatis, salt och peppar. Tillsätt 1 msk olivolja i stekpannan. Häll ner äggblandningen i stekpannan. Tryck ner tomaterna i äggblandningen. Ställ in pannan i ugnen och grädda i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna något innan servering. Tänk på att handtaget är varmt!
ca 500 g fast potatis
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
ca 12 körsbärstomater
2 msk olivolja
6 ägg
50 g pecorino
1/2 tsk salt
1 nypa svartpeppar