ANNONS

Picknickmat – örtpastasallad med feta, oliver, inlagd paprika och solroskärnor

/

Här i Järvsö har värmen hållit i sig och vi har mer eller mindre spenderat hela dagarna ute med vår båt och hängt på olika stränder längs Ljusnan med kompisar och deras barn. Barnen (och vi) har badat och badat, och badat lite mera. I år köpte vi en sådan uppblåsbar ”soffa” som barnen har åkt efter båten med – så sjukt roligt! Gud vad de har skrattat och haft kul! Och gud vad Lars har njutit av att kört dem – fortare och fortare, runt och runt över svallvågor för att få dem att lyfta från vattnet så högt så möjligt! Barnen har verkligen varit i vattnet mest hela tiden, med några korta avbrott för fika, lunch och den dagliga glassen.

Det betyder att picknick ska packas varje morgon innan vi beger oss ut. Det ska såklart vara något som passar allas smaker och lätt att äta på stranden. Idag bjuder jag på precis en sådan rätt – örtpastasallad med feta, oliver, inlagd paprika och rostade solröskärnor.

Det är med blandande känslor vi åker vi hem till Stockholm imorgon….Vilken sommar vi har hittills haft! Sardinien och Järvsö har verkligen levererat och den här sommaren kommer vi att minnas länge. Men än är den inte slut. Vi ser fram emot att hänga i Stockholm sista veckorna av sommarlovet till skolan början och vi återgår till vardagen.

Kram/Lisa

pastsallad3


Örtpastasallad med feta, inlagd paprika, oliver och rostade solroskärnor

4 portioner

500 p valfri pasta (typ fusilli, penne,
150 g fetaost, smulad
200 g inlagd paprika, skuren i mindre bitar
2 dl oliver
ca 1/2 dl rostade solroskärnor, mer om så önskas
salt och nymalen svartpeppar


Örtolja
1 dl hårdpackad örter
 (persilja, timjan, basilika, oregano, lite rosmarin)
3/4 dl – 1 dl god olivolja

Börja med att göra örtoljan genom att mixa örter och olja i en matberedare eller mixer. Koka pastan al dente och skölj med kallt vatten. Låt rinna av ordentligt. Blanda pastan med örtolja, feta, inlagd paprika, oliver, solroskärnor och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Pastasallad smakar godast om den är rumstempererad.

.

pastasallad

pastasallad4

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00