ANNONS

Rödbets- och svartvinbärssoppa med yoghurt

/



Rödbets- och svartvinbärssoppa med yoghurt
ca 4 portioner

1 gul lök
ca 2 msk raps- eller solrosolja
500 g färska rödbetor
2 morötter
2 potatisar
1 liter höns- eller grönsaksbuljong
1 äpple
2–3 msk outspädd svartvinbärssaft
salt och peppar
ca 3 dl yoghurt

yoghurt och finhackad gräslök till garnering

Skala och hacka löken. Fräs den i olja i en kastrull i några minuter.

Skala rödbetor, morötter och potatis och skär i bitar. Lägg ner dem i kastrullen och låt fräsa i några minuter. Häll i buljongen och låt puttra i ca 15 minuter tills rotfrukterna är mjuka.

Skala, kärna ur och hacka äpplet och blanda ner det i kastrullen tillsammans med svartvinbärssaften.

Mixa soppan slät i matberedare eller använd stavmixer. Späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna och ställ sedan in soppan i kylskåpet i minst en timme ellr tills den är välkyld. Blanda i yoghurt.

Häll upp soppan i kylda skålar. Dekorera med yoghurt och gräslök. Servera direkt.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00