ANNONS

Erics födelsedagstårtor!

/

För ett par veckor sedan fyllde Eric 6 år. Min stora lilla kille. Varje födelsedag har jag haft som tradition att baka en rolig tårta till honom.  Temat på tårtan har alltid varit en överraskning – och jag har alltid försökt välja det som har varit hans stora intresse vid den tiden. När han skulle fylla 4 år var han dock väldigt noggrann med att han ville ha en ”tuttetårta”. Det var nämligen så att varje dag på väg till och från förskolan gick vi förbi ett bageri som hade tårtor i skyltfönstret. Varje gång insisterade han på att stanna och trycka sin snoriga näsa mot rutan – för där bakom fanns den mest fantastiska tårtan i form av en frodig barm.  En liknade skulle jag ovillkorligen baka åt honom. Det blev en legotårta istället….

Något som jag har lärt mig genom åren är att barnen är aldrig särskilt intresserade av att äta tårtan. Så denna gång serverade jag även glassbuffé med strössel, maränger, non-stop, jordgubbar, hallon, blåbär, och tre olika sort såser. Succé! Tårtan fick vi vuxna äta – vilket ingen klagade över då den är riktig god! Vi använder nämligen alltid vår Chocolate Devils cake när vi gör tårtor. Vi använde den t om när vi gjorde Lisas bröllopstårta.

Här nedan ser ni alla Erics tårtor. Dessvärre finns det inga beskrivningar hur de ska göras då jag brukar redan vara stressad som det är när de görs. Det får helt enkelt vara lite inspiration!

Tjingeling, Monica

En monstertårta blev det till 1 års-dagen!

 Som 2 åring tyckte han tåg var det bästa som fanns! Han ser dock inte så nöjd ut  – men det var för att han var inte helt förtjust i att alla sjöng ”ja må han leva…” för honom.

Japp, vi fortsätter (dessvärre) med de könsstereotypiska intressena….

Skulle för en gångs skull ha lite framförhållning och köpte sugar paste flera veckor i förväg. När jag sen skulle göra tårtan dagen innan Erics födelsedag hittade jag inte den där jädrans sugar pasten någonstans. Så samma dag som Erics kalas hängde Henrik på dörren till Panduro när de öppnade kl 10. Två timmar senare kom gästerna. Jag har aldrig dekorerat en tårta så snabbt ihela mitt liv…

Jag hade sååå stora planer för denna tårta. Eric stora intresse var nu Star Wars så det bara självklart att jag skulle göra Dödsstjärnan. Köpte en form som var en halv sfär. Tanken var att baka två delar som jag skulle sen montera ihop och få en helt sfärisk tårta. Följde instruktionerna till punkt och pricka. Men när jag sen monterade ihop de två halvsfäriska delarna så blev det bara mos av alltihopa.  Det slutade med att jag klämde ner skiten i formen och sen garnerade. Fick helt enkelt nöja mig med en halv dödsstjärna…

Den här tårtan var nog roligast att göra. Erics intresse för Lego har bara förstärkts. Han älskar Lego´s Nexo Knights och springer hela tiden omkring och ska ”scanna” nexokrafter. Så denna tårta var en självklarhet!

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00