ANNONS

Behind the scenes….

/

Häromdagen gjorde vi ett jobb för en mattidning där temat var rabarber och fläder. Vi gör ofta jobb ett helt år i förväg för att vi ska kunna plåta i säsong. Sen jag flyttade till hus så plåtar vi ofta hemma hos mig. Just detta jobb var lite besvärlig då vi hade svårt att boka in en dag att fotografera eftersom vi inte visste exakt när flädern skulle blomma. Två gånger fick vi boka om. Sen måste man ha tur med vädret också  – vilket vi faktiskt hade vid detta fotograferingstillfälle. Denna gång jobbade vi med fotografen Helen Pe (som har plåtat Två systrars söta, Soppor, bröd och röror samt Från Grunden) – så bilderna blev förstås jättefina. Dessvärre får ni vänta tills nästa år innan ni får se bilderna och recepten  – men den som väntar på något gott…

Tills dess bjuder vi på några ”behind the scenes” bilder. Tjingeling, Monica


Vi har mycket roligare än vad det ser ut. : ) Men just här är jag lite fokuserad…

Rabarbern är från min trädgård men eftersom min fläder är endast en halv meter hög (två år efter den har planterats) och jag inte ville sno från grannen så fick Lisa palla lite fläderblommor från en allmänning i Sollentuna…

I mitt rekvisitaförråd har jag en massa stenskivor och träplankor som jag använder som bakgrund och underlag vid fotograferingar. Just denna rosa bakgrund gjorde jag själv dagen innan. Först betsade jag några plankor i en mörkgrå färg, målade på krackeleringslack och sen rosa färg.  Lacken gör att färgen krackelerar snyggt. Sen slipade jag lite på plankorna för att få en snygg patina.

1
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00