ANNONS

Drottning för en dag

/

Vår mamma Helene fyller snart 80 år. Vilket man kan knappast tro! De flesta blir förvånade när de får höra att hon är så pass gammal. Hon är av de piggaste snart-80-åringar vi känner – hon går på yoga, är flitig besökare på Operan, Dramaten, konstutställningar, bjuder över vänner på middagar, hejar på barnen när de spelar fotbollsmatcher eller gymnastikuppvisningar. Dessutom hjälper hon oss väldigt ofta att ta hand om barnen (att springa efter 2-åriga Ines är inte det lättaste…) och vid fotograferingar där hon diskar eller förbereder mat. Ofta får hon provlaga recept åt oss eller korrläsa våra recept (då vi inte har svenska som modersmål). Hon ställer alltid upp till 100 % för oss barn och för våra barn.

Men det är inte bara sin familj som hon ställer upp för. Hon har vid ett flertal gånger öppnat sitt hem och bjudit elever från SFI (Svenska för invandrare) på middag för att hjälpa dem förbättra sin svenska. Under den mest intensivaste period av tillströmningen av flyktingar bredde hon mackor och kokade ägg och åkte ner med det till Centralstationen här i Stockholm.

Hon ställer även alltid upp för sina vänner. Mamma brukar till exempel åka hem till dem med matlådor om de är sjuka eller om de har svårt att laga mat själv.  Dessutom har hon flera gånger ordnat med överraskningsluncher för sina väninnor som fyller jämt. Och det är ingen simpel lunch minsann. Hon kör fullt ut med att fira dem med temat ”drottning för en dag” där alla damer klär upp sig i långklänning och tiaror, och hon serverar en 8-rätters gourmet champagnelunch. (Ja, ni förstår vart vår passion för mat kommer ifrån…)

Så för några månader sedan bestämde vi tillsammans med vår bror att vi ville göra likadant för henne – fira henne riktigt ordentligt som en drottning! Vi bestämde ett datum och började ringa runt till alla väninnorna. Utav 18 stycken var det endast 2 som inte kunde (!).  Ni kan tro att det var INTE  lätt att hålla det hemligt då vi båda två pratar med mamma minst 1 gång per dag! 🙂

Så efter mycket planering och en hel del vita lögner blev det äntligen dags – och oj, så roligt och lyckat det blev! Hennes väninnor (ett gäng riktigt roliga och tuffa tanter) samlades hos Monica en liten stund innan mamma skulle komma, för att byta om till långklänning och tiaror. Vi hade sagt till mamma att vi behövde hjälp vid en fotografering och som alltid, utan tvekan skulle hon ställa upp! Medans Monica hämtade henne vid bussen, stod vi alla andra och väntade med stor spänning. Hur skulle hon reagera? Jag (Lisa) blev t om lite nervös att hon skulle få hjärtinfarkt!

Äntligen kom hon, gående runt husetknuten, där alla stod uppradade och ropade högt ”SURPRISE!”. Hon blev verkligen helt chockad och förvånad – hon hade faktiskt inte anat någonting! Vilken fantastisk känsla att se hennes ansiktsuttryck när hon såg alla! Oslagbar! Magisk! Och vilken känsla att vi hade faktiskt lyckats överraska henne!

Här kommer en massa härliga bilder från dagen full av skratt, champagne, 8-rätters gourmetlunch och mycket mer – en dag som som vi vet kommer att bli ett oförglömligt minne för livet för oss alla!  Kika också gärna in på våra Instastories höjdpunkter där ni kan se fler bilder samt några korta filmsnuttar från dagen.

Senare i sommar åker vi hela familjen (hela 11 personer) till Sardinien där vi har hyrt ett hus vid havet för att fira henne ytterligare! Längtar!

Blomkålspuré med sommartryffel och
prosciutto- och focacciasmulor

Min (Lisa) dotter Lea var med och hjälpte till. Hon tog uppgiften på allvar och jag såg hur hon verkligen växte i rollen och njöt av att få med!

Grön gazpacho med melon


Mikrosallad med kungskrabba och en dressing på lime, jalapeno, ingefära och koriander

Carpaccio på pilgrimsmusslor med picklade vattenmelonrättika och rädisor

Torskrygg med champagnesås, sjökorall, sparris och
basilika- och ramslöksolja

Vi dukade så vackert med en massa fina blommor från Flower Republic (en fantastisk blomsterbutik i Liljeholmen)

1
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00